Son dakika gelişmeleri: Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları için Merkez Bankası'nın yayımladığı yeni enflasyon verileri büyük önem taşıyor. Ocak ayında yapılacak zam için beklentiler yükseldi. İşte detaylar...

Yılda iki kez zam alan memur ve emekli maaşlarına Ocak 2025'te yapılacak artış için yeni tahminler geldi. Merkez Bankası, piyasanın enflasyon beklentilerini açıkladı. Önceki tahminlere göre artış gösteren bu veriler, zam oranlarının da yükselmesine neden olacak.

Memur ve Emekli Maaşına Zam Oranı Yükseldi

Merkez Bankası, yıl sonunda enflasyonun %38 olmasını beklerken, Piyasa Katılımcıları Anketi'nde bu oran %43,31 olarak açıklandı. Böylece memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da yükseldi. Yeni hesaplamalara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri %14,89 oranında bir artış bekliyor.

Temmuz'da Ne Kadar Zam Alındı?

Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon %24,73 oldu ve SSK ile Bağ-Kur emeklileri bu oran üzerinden zam aldı. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme artışıyla birlikte %19,31 oranında zam aldılar.

Ocak 2025'te Ne Bekleniyor?

Ocak ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak kesin zam oranları, Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Şu ana kadar yapılan tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri %14,89 zam alacak. Memur maaşlarına ise %6 toplu sözleşme zammıyla birlikte %11,85 oranında bir artış öngörülüyor.

Sosyal Destek Ödemeleri de Artacak

Memur maaşlarına yapılan zam, aynı zamanda sosyal destek ödemelerini de etkiliyor. Yaşlı, engelli ve evde bakım maaşları gibi ödemelerde de zam oranına paralel artışlar yapılacak.

FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı

Ocak ayında yapılacak zam oranları, milyonlarca memur ve emekli için büyük önem taşıyor. Kesin oranlar 3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık enflasyonu ile belli olacak.

Editör: İrem Nur Kaya