Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, rekor düşüş öngörüsüyle piyasalarda büyük bir etkiye neden oldu. Geçer, yatırımcıları büyük düşüşe hazır olmaları konusunda uyardı.

Son zamanlarda geleceğin yatırım aracı olarak işaret edilen kripto para birimi Bitcoin, büyük değer kaybıyla gündemdeyken Selçuk Geçer, bu düşüşü önceden tahmin ettiğini söyleyerek, piyasaların yakından takip ettiği önemli açıklamalarda bulundu.

Bitcoin, yükseliş trendine girmişti ve ocak ayında spot bitcoin ETF'lerinin onaylanmasıyla birlikte 69 bin dolar rekor seviyelerini aşarak 73 bin dolara kadar çıkmıştı. Ancak son bir ay içinde yüzde 20'ye yakın bir değer kaybı yaşayarak 53 bin dolar seviyelerine geriledi. Bitcoin'deki bu düşüş, piyasalarda dikkatle izleniyor.

Kart sahipleri dikkat! Bu şifrelerin kullanımı yasaklanıyor Kart sahipleri dikkat! Bu şifrelerin kullanımı yasaklanıyor

Bitcoin, halving dönemine girdiği son bir ayda beklenen yükselişi gerçekleştiremedi ve düşüş yaşadı. Halving, Bitcoin üretim hızının yarıya indirilmesi anlamına gelirken, bu süreçte maliyetlerin artması bekleniyor. Önde gelen birçok uzman, Bitcoin'in 100 bin dolar seviyelerine ulaşabileceği beklentisi içindeydi.

SELÇUK GEÇER, BTC'DE DÜŞÜŞÜ İŞARET ETTİ

Selçuk Geçer, geçtiğimiz günlerde Bitcoin için 50 bin dolar seviyelerini öngörmüştü. Geçer, son yaşanan düşüşün ardından önemli uyarılarda bulundu ve piyasada büyük bir düşüşün işaretlerini verdi.

Geçer, "Bir miktar daha geri çekilebilir. Aman ha dikkatli olun. Çok fazla elinizde mal tutmamaya çalışın. Satışlar artabilir. En makul yatırım, en ucuz şeye yapılan yatırımdır. Mesela Bitcoin 38 bin dolar seviyelerine kadar gerileyebilir. Teknik analize dayanarak söylüyorum, bu seviyelerde Bitcoin ucuzdur. Bu noktalardan alım yapılabilir" ifadelerine yer verdi.

Editör: İrem Nur Kaya