Edirne'de insan kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, görenleri hayrete düşüren bir yöntemle kaçmaya çalışan 5 kaçak göçmen yakalandı. İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlilerinin şüphe üzerine takibe aldığı bir kamyonette, kasanın altına gizlenmiş özel bir bölmede saklanan göçmenler bulundu.

Kamyoneti kullanan Makedonya uyruklu D.A. isimli şüpheli, Yunanistan'a çıkış yapmak üzere Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı'na geldiğinde durduruldu. Yapılan aramada, aracın kasasının alt kısmında gözle görülmesi zor, sonradan özel olarak yapılmış bir zula tespit edildi. Bu 230 santimetre uzunluğunda, 130 santimetre eninde ve 30 santimetre yüksekliğinde olan gizli bölmede 5 düzensiz kaçak göçmen yakalandı.

Eski Interpol daire başkanından çarpıcı 'Narin' açıklaması: Asıl sorulması gereken soruyu sormadılar Eski Interpol daire başkanından çarpıcı 'Narin' açıklaması: Asıl sorulması gereken soruyu sormadılar

Yetkililer, göçmen kaçakçılığında böyle bir düzeneğe ilk defa rastladıklarını belirtti. Başarılı operasyon sonucu insan kaçakçılığı ve kaçakçılık suçlarından gözaltına alınan D.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan kaçak göçmenler ise işlemlerinin ardından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç Müdürlüğüne teslim edildi.