Kocaeli'de belediyeye ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde kullanılan bilgilendirme ekranlarına saat 16.20'de "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" mesajı geldi. Bu mesaj, kısa sürede büyük bir panik yarattı. Olayın hemen ardından harekete geçen yetkililer, durumun sahte bir ihbar olduğunu tespit etti.

Yolcuları Korkutan Yanıltıcı Mesaj

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UlaşımPark otobüsleri ve özel halk otobüslerinde görünen bu mesaj, otobüs şoförlerini derhal harekete geçirdi. Araçlarını durduran şoförler, yolcuları güvenli bir şekilde indirdi. Ancak yapılan araştırma sonucu, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Belediye başkanının yeni evli çifte hediyesi düğüne damga vurdu Belediye başkanının yeni evli çifte hediyesi düğüne damga vurdu

Siber Saldırı Şüphesi Araştırılıyor

Olayın hemen ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve ilgili firma yetkilileri bir araya gelerek kriz masası oluşturdu. Yetkililer, olayın arkasında olası bir siber saldırı ihtimalini de değerlendiriyor. Konu ile ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İrem Nur Kaya