SpaceX CEO'su Elon Musk, Mars'a insanlı uçuşlar için tarih verdi. Musk, Starship roketinin 2026 yılında Mars görevine başlayacağını duyurdu. İlk inişler başarılı olursa, dört yıl içinde Mars'a insanlı uçuşların başlayabileceğini belirtti.

Musk, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, SpaceX'in ilk mürettebatsız "Starship" uzay gemilerini 2 yıl içinde, bir sonraki Dünya-Mars transfer penceresi açıldığında Mars'a göndereceklerini ifade etti. Bu ilk uçuşların mürettebatsız olacağını ve Mars'a güvenli inişin test edileceğini vurgulayan Musk, inişlerin başarılı olması halinde 4 yıl içinde Mars'a insanlı uçuşların başlayacağını söyledi.

Coca Cola adını değiştirdi! Coca Cola adını değiştirdi!

Elon Musk, Mars'a yapılacak uçuşların sayısının bundan sonra katlanarak artacağını ve yaklaşık 20 yıl içinde Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma hedeflerinin olduğunu belirtti. SpaceX'i 2002 yılında kuran Musk, nisan ayında yaptığı açıklamada da, Starship'in Mars'a inecek ilk mürettebatsız gemi olacağını ve insanların yedi yıl içinde ilk kez Mars'a ineceğini öngörmüştü.

Editör: Nehir Durdağı