Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilen emeklilere müjdeli haber geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere verilecek ikramiye miktarını ve tarihini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'OVP' konusunda neler söyledi: İşte açıklamanın ayrıntıları... Cumhurbaşkanı Erdoğan 'OVP' konusunda neler söyledi: İşte açıklamanın ayrıntıları...

Türkiye'de artan enflasyon ve hayat pahalılığı, emeklileri zor durumda bırakıyor. 10 bin TL maaşla geçinmenin güçleştiği bu dönemde, emekliler Temmuz ayında yapılan zamlardan kısmen rahatlama beklemişti. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 zam yapılmıştı. Ancak bazı emeklilerin kök aylıkları 8 bin TL'nin altında olduğu için bu zamdan faydalanmaları mümkün olmadı.

Hükümet, bu durumu düzeltmek amacıyla harekete geçti ve en düşük emekli aylığını 12 bin 500 TL olarak belirledi. Ancak birçok emekli, açlık sınırının 19 bin TL'ye yaklaştığı günümüzde bu miktarın yetersiz olduğunu vurgulayarak, emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini savundu.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yönelik sevindirici bir haberi duyurdu. Canlı yayında yaptığı açıklamada Erdursun, “Ocak ayına kadar tek seferlik bir şey verilebilir. 5 bin veya 10 bin TL aralık ayına yakın bir sürede buna benzer bir uygulama olabilir” dedi. Bu açıklama, emekliler için büyük bir umut kaynağı oldu.

Erdursun’un açıklamaları, emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı. Ekonomik zorluklar karşısında verilen bu desteklerin, emeklilerin yaşam standartlarını bir nebze de olsa iyileştireceği düşünülüyor.

Editör: İrem Nur Kaya