Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde kurulması planlanan doğal gaz dağıtım tesisinin yapımı için bazı taşınmazlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Hazine adına acele kamulaştırılacak.

Yüzlerce istasyonu bulunan akaryakıt devi satılıyor! Yüzlerce istasyonu bulunan akaryakıt devi satılıyor!

Ayrıca, Konya ve Ankara'da inşa edilecek Kulu GES ve Bil-2 GES elektrik üretim tesisleri için de bazı taşınmazların Hazine adına kamulaştırılmasına karar verildi. Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki Çayırhan Termik Santraline kömür temini amacıyla gerekli madencilik faaliyetleri için belirlenen sahalarda kamulaştırmalar Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından gerçekleştirilecek.

Bilecik'te yürütülen "154 kV Pelitözü TM İrtibat Hatları Projesi" kapsamında ise Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyetinin ve iletken salınım alanlarının irtifak hakkı olarak kamulaştırılmasına karar verildi.

Editör: Sinan Saygı