Resmi Gazete'de yayımlanan ve ev sahiplerini doğrudan ilgilendiren yeni yönetmeliğe uygun hareket etmeyen yurttaşlar için büyük cezalar kapıda.

Altın ithalatı Ağustos ayında nasıl bir seyir izledi? Gümüşte son durum... Altın ithalatı Ağustos ayında nasıl bir seyir izledi? Gümüşte son durum...

Yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayene süreçlerine ilişkin detaylı düzenlemeler gerçekleştirildi.

SAYAÇLARINIZI KONTROL EDİN

Bu yeni yönetmeliğe göre, sayaçların nasıl muayene edileceği, kimler tarafından muayene edilebileceği ve muayene yerlerinin neresi olacağı konularını açıklığa kavuşturulurken ayrıca, 2014 ile 2019 yılları arasında üretilmiş olan doğalgaz sayaçlarının değiştirilmesi de zorunlu kılındı.

10 BİN TL CEZASI VAR

Bu süreç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının il müdürlükleri veya bazı yetkili özel servisler aracılığıyla yürütülecek. Yeni yönetmeliğe uymayan vatandaşlara ise 10 bin TL'ye kadar para cezası kesilecek.

DOĞAL GAZ SAYAÇLARINI 2025 YILINA KADAR DEĞİŞTİRİLMESİ ZORUNLU

Yönetmelik, belirli bir dönem içinde üretilmiş olan doğalgaz sayaçlarının değiştirilmesini zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda, 2014 ve 2019 yılları arasında piyasaya sürülmüş veya son muayenesi bu dönemler arasında yapılmış doğalgaz sayaçlarının 2025 yılına kadar değiştirilmesi zorunlu oldu.

Muayene işlemleri, ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın il müdürlükleri veya vatandaşların tercihine göre, bazı yetkilendirilmiş özel servisler tarafından gerçekleştirilebilecek.

Editör: İrem Nur Kaya