Pek çok çalışan 1999 yılı öncesi sigorta girişi ve prim gün sayısını tamamladıktan sonra erken emeklilik hakkını kazandı. Son zamanlarda EYT’lilerin emekliliğinin iptal olması gündemdeydi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konuya ilişkin emeklilerin yüreğine su serpti.


Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi, 28 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek yasaya alınmıştı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT'ye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu” ifadelerini kullanmıştı.

EYT ile beraber emekli sayısında yaşanan artış sonrası SGK’nın gider kalemlerinin artması maaşların düşük olmasının ana sebeplerinden biri olduğu uzmanlar tarafından dile getiriyor.

Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar


Bu noktada hükümet emekliler için yeni reform paketlerini getireceği de iddia ediliyor. Onlardan biri ise ‘EYT’lilerin emekliliğinin iptal olması’ oldu.


SGK Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında konuya ilişkin detayları açıkladı. Erdursun ‘hayırlı olsun’ diyerek sevindirici haberi verdi.


Erdursun, “EYT’den 2,5 milyon kişi emekli oldu. Yeni bir yasal düzenleme ile emeklilerin iptali gibi bir durum söz konusu olamaz. Hükümetin de gündeminde yok. EYT’den emekli olanlar ‘hayırlı olsun’ emekli oldular. EYT’den emekli olmayanlar ise prim gün sayısı bittikten sonra müracaat ederek emekli olabilecek” dedi.

Editör: İrem Nur Kaya