GÜNDEM

Fatih Altaylı açıkladı: 'Cumhurbaşkanı o bakandan hiç memnun değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel başkan yardımcıları arasında değişim olacağını belirtirken kabinede de bir revizyonun olduğunu belirtmişti.

Fatih Altaylı ise bugünkü yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı kızağa çekmeyi düşündüğünü aktardı. Kabine içerisinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın sert şekilde eleştirildiğini ifade eden Altaylı; ortaya atılan isimlerin 'üfürme' olduğunu vurguladı.

Fatih Altaylı; bakanlıkla ilgili kabine toto döneminin başladığını birçok ismin ortaya atıldığını son olarak Alpay Özalan'ın da adının geçtiğini ifade ederken 'Meclis kabadayısının bile bakan olacağı söyleniyor akıl dışı bir olay, ama olursa da şaşırmam' dedi.

"Bu memlekette hiçbir şey beni şaşırtmaz, çok alakasız isimler de bakan olabilir. Başarılı isimler de gidebilir." diyen Fatih Altaylı; cümlesine şu şekilde devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan memnun olmadığını uzun zamandır biliyor. Kabinede sert sözlerle eleştirildiği de biliniyor. Ortada sürekli kabine listesi gözüküyor hepsi üfürme. Meclis kabadayısı Alpay Özalan'ın bakan yapılacağı bile konuşuluyor. Akıl dışı olur, çoğu toto gibi gözüküyor."