Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dönem birlikte çalıştıkları ve kurucusu oldukları İYİ Parti'nin eski lideri Meral Akşener hakkında şok eden bir iddiada bulundu.

"NEDENİNİ SORMA, ADAMI CUMHURBAŞKANI SEÇİYORUZ"

Özdağ, Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminden 1 ay önce geçmişte birlikte çalıştıkları Meral Akşener’in kendisini, "dinlenemeyen oda"ya götürdüğünü söyleyerek “Nedenini sorma, adamı (Erdoğan) cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediğini öne sürdü.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı! İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı!

Akşener ise bu iddia sonrası açıklama yaparak, harekete geçtiğini ve Özdağ'ı mahkemeye vereceğini söyledi.

"NEDENİNİ NİYE SORMAMIŞ, İSTİFA İÇİN NİYE 2 SENE BEKLEMİŞ?"

Öte yandan gazeteci Fatih Altaylı da topa girerek Youtube kanalında Özdağ'a dikkat çeken sorular yöneltti. Altaylı şöyle konuştu:

"Bu olay olduğu sırada. Akşener dedi ki 'Ses etme Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz. Nedenini sorma' Niye sormamış nedenini? Ya da o fikre katılmıyorsa niye 2 sene daha o partide kalmış? 

"İZAHA MUHTAÇ BİR İDDİA"

Akşener böyle bir şey dediyse, niye o gün söylemedi onu? Niye o gün istifa etmedi partiden? Bir dakika burada tezgah dönüyor demedi? Diyebilir ki basiretim bağlandı, başka bir şey oldu. Ama bu izaha muhtaç bir iddia. 

Ümit Bey niçin buna tepki göstermemiş. Niye istifa etmemiş. Ağzını açıp bir şey söylememiş ya da bunun nedenini sorup ikna olmamış ya da olmuş. Beklerim bu cevabı Ümit Bey'den."

Editör: İrem Nur Kaya