Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, "Belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı Ak Parti'ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değil." açıklamasına yanıt verdi. Çelik, "Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde Ak Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"SİYASİ ŞANTAJ" SUÇLAMASI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin Ak Parti'ye katılacağını açıklamasının ardından istifalar gelmeye başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 44.46 oy alarak Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde, Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Emrullah Akpunar partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kararın ardından açıklama yapan Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, "Belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı Ak Parti'ye transfer etmeye çalışıyorlar." dedi.

Erbakan'a yanıt gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır.

"ESKİ AK PARTİLİLERE TEKLİF GÖTÜRDÜ"

Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti'ye kaybettirip CHP'ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Sadece bu amaçla, geçmişte AK Parti'de siyaset yapmış isimlere teklif götürme yoluna gitmesi siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı! İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı!

Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir.

Editör: İrem Nur Kaya