Ünlü piyanist Fazıl Say, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in YouTube'da paylaştığı en sevdiği şarkılar listesine eleştirilerde bulundu. "Benden YouTuber olur" diyerek şarkı listesini paylaşan Özel'e Say, sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Özel'in paylaştığı 15 şarkı arasında Ahmet Kaya'dan "Hep Sonradan", Sezen Aksu'dan "Begonvil" ve Berlin Filarmoni Orkestrası gibi çeşitli sanatçı ve grupların eserleri yer alıyordu. Fazıl Say, bu listeyi değerlendirirken, "Biraz arabesk, pop, popüler kültür; e haklı adam, oy potansiyeli malum, 'her kesime bir şarkı' listesi oluşmuş" şeklinde yorum yaptı.

"Berlin Filarmoni Bir Orkestranın Adıdır"

Emekli Emniyet Müdürü Öztürk’e İtalya’dan şiir ödülü Emekli Emniyet Müdürü Öztürk’e İtalya’dan şiir ödülü

Say, özellikle listenin 15. sırasındaki "Berlin Filarmoni Orkestrası" ifadesine dikkat çekti ve şu eleştirilerde bulundu:

"Berlin Filarmoni bir orkestranın adıdır. Bir şarkı ya da eserin değil. Neyi dinliyorsun? Berlin Filarmoni Orkestrası'ndan Beethoven 7. Senfoni mi? Hangi şef? Nedir? Ne bu? Açıkla."

"Atatürk'ün Yolu Değil"

Özel'in listesinde yer alan "Yiğidim Aslanım" şarkısının bestecisi olarak Theodorakis'in belirtilmesine de değinen Say, "Son yıllarda yayınevleri ve telif kurumları tarafından böyle bildirilmiş, ben de bilmiyordum ve oldukça şaşırdım," ifadelerini kullandı. Ayrıca Say, arabesk müzik seçimine yönelik olarak da, "Ama bil ki bu Atatürk'ün yolu değil!" diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Editör: Nehir Durdağı