ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, para politikasında ayarlama yapmanın zamanının geldiğini belirterek, faiz indirimlerine işaret etti. Powell, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güvenim arttı" dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinde yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Powell, iş gücü piyasasının artık pandemi öncesi kadar sıkı olmadığını ve enflasyon risklerinin azaldığını vurguladı. Bu doğrultuda, faiz indirimi için uygun bir zamanın geldiğine işaret etti.

Powell, "Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen ekonomik görünüme ve risk dengesine bağlı olacak" ifadelerini kullandı.

Fed’in fiyat istikrarını korurken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemeye devam edeceğini belirten Powell, mevcut politika faizinin risklere karşı yeterli alan sağladığını da ekledi.

İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı

Bu açıklamalar, ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizini düşürürken, dolar endeksinde de gerilemeye neden oldu. Avro/dolar paritesi yükselirken, avro ve sterlin dolar karşısında son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı. Para piyasaları, Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağını öngörüyor.


Editör: Nehir Durdağı