GÜNDEM

Fırtına dindi, balık tezgahları şenlendi

Samsun'da 3 gündür olumsuz hava koşulları nedeniyle boş kalan balık tezgahları, bugün çeşitli balıklarla doldu. Vatandaşlar, balık tezgahlarına yoğun ilgi gösterdi.

Samsun'da hava sıcaklıklarının 15 derece kadar düşmesi ve denizdeki fırtına nedeniyle gırgır tekneleri denize açılamadı, bu yüzden balık tezgahları 3 gündür boş kaldı. Ancak bugün tezgahlar yeniden dolarken, balık bolluğu fiyatların yarı yarıya düşmesine neden oldu. Vatandaşlar da balıklara büyük ilgi gösterdi.

“Balık bolluğuyla vatandaşın ilgisi arttı”

Balık satıcısı Onurcan Köse, “3 gündür hava şartları nedeniyle balık az çıkıyordu, bu da fiyatları etkiledi. Örneğin, mezgidi 200 TL'den satıyorduk, bugün 100 TL'ye düştü. İstavrit 200 TL'den 150 TL'ye, barbun 200 TL'den 100 TL'ye, palamudun tanesi ise 150 TL'den 140 TL'ye indi. Palamutlar hem taze hem de oldukça büyük, bir tanesi 1,5 kilo geliyor. Somonun kilosu 150 TL, çipura ve levrek ise 300 TL'den satılıyor. Balık bolluğu vatandaşların ilgisini çekti ve tezgahlar önünde yoğunluk oluştu” diye konuştu. Balık almak için bekleyen vatandaşlar ise fiyatların balık bolluğuna göre daha da ucuz olması gerektiğini dile getirdi.