Fiskobirlik Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, fındık piyasasında hava şartları ve kokarca zararlısı nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını belirtti. Bayraktar, Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ve Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ile birlikte Fiskobirlik Akçakoca Şubesi'nde düzenlenen toplantıda, yeni sezonun başlangıcını değerlendirerek, sürecin zamanla rayına oturacağını ifade etti.

"Hava Şartları ve Kokarca Zararı Piyasayı Etkiliyor"

Türk Telekom CEO'sundan faturalardaki fahiş artışlara "Damacanalı" savunma Türk Telekom CEO'sundan faturalardaki fahiş artışlara "Damacanalı" savunma

Lütfi Bayraktar, bu sezonun hava koşulları ve kokarca zararlısı nedeniyle zorlu geçtiğini, bu durumun fındık piyasasında karışıklık yarattığını belirtti. Ancak hükümetin açıkladığı fiyatla üreticiyi koruma altına aldığını vurgulayan Bayraktar, "Piyasa şu anda karışık olabilir ama süreç içinde rayına oturacaktır" dedi.

Üreticiye Destek Çağrısı

Fiskobirlik’in üreticilerin kuruluşu olduğunu hatırlatan Bayraktar, üreticilerin Fiskobirlik’e sahip çıkmasının önemine değindi. "Kokarcadan zarar gören ürünleri 30 kiloya kadar alıyoruz. Fiskobirlik, üreticisine sahip çıkıyor ve piyasanın oturması biraz zaman alacak" dedi. Ayrıca, geçmişte yaşanan olumsuz tecrübelerin geride kaldığını, Fiskobirlik’in iyiye gittiğini ve dünya çapında ihracat yaptığını ifade etti.

Ercan Öztürk'ten Fiskobirlik’e Destek

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise Fiskobirlik'in fındık sektöründe önemli bir rol oynadığını belirterek, kendi mahsulünü Fiskobirlik’e teslim etti. Öztürk, "Mahsulümüzü Fiskobirlik'e teslim ederek üzerimize düşen görevi yapıyoruz" dedi.