Fransa'nın Meurthe-et-Moselle vilayetinde, iki Rafale savaş uçağı havada çarpışarak düştü. Kazada, uçaklardan birini kullanan pilot kendini fırlatırken, diğer uçakta bulunan eğitmen ve öğrenci pilot için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Çarpışma Sonrası Acil Durum

Olay, Colombey-les-Belles kasabası yakınlarında gün ortasında meydana geldi. Saint-Dizier hava üssüne bağlı Rafale filosuna ait uçaklar, henüz bilinmeyen bir nedenle havada çarpıştı. Çarpışmanın ardından uçaklardan birinin pilotu kendini fırlatmayı başardı, ancak diğer uçakta bulunan iki kişiye henüz ulaşılamadı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Louisiana'yı vuran francine kasırgası: 380 bin evi elektriksiz bıraktı Louisiana'yı vuran francine kasırgası: 380 bin evi elektriksiz bıraktı

Meurthe-et-Moselle Valiliği, kazanın ardından acil durum ekiplerinin harekete geçtiğini ve askeri güçler, jandarma ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma devam ederken, şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi paylaşılmadı.

Editör: Nehir Durdağı