SANAT

Göksel Kortay’a Altın Portakal’da 60. Yıl Plaketi!

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, 60. sanat yılı dolayısıyla Göksel Kortay’a plaket verildi.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Türk tiyatro ve sinemasının usta isimlerinden Göksel Kortay, 60. sanat yılını kutladı. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan “Fidan” filminin galasında sahneye çıkan Kortay’a, sanat kariyerine duyulan saygıyı simgeleyen plaket takdim edildi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilen film prömiyerinin ardından sahneye davet edilen Kortay’a, Altın Portakal adına festival direktörü Deniz Yavuz ve BİROY (Sinema Oyuncuları Meslek Birliği) adına oyuncu Renan Bilek plaket sundu. Salonun dört bir yanından yükselen alkışlar, Kortay’ın 60 yıllık sanat kariyerine duyulan sevgiyi ve takdiri gözler önüne serdi. Bu duygusal anlar, izleyicilerin yoğun ilgisi ve Kortay’a duydukları sevgiyle unutulmaz bir hale geldi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu özel anla Türk sinemasına katkı sağlayan usta isimleri onurlandırmaya devam ediyor. Göksel Kortay gibi sanat emekçilerine gösterilen bu saygı ve takdir, Türk sinemasının değerlerine ne denli sahip çıkıldığını bir kez daha gözler önüne seriyor.