ABD'nin BM Temsilcisi Greenfield: "Veto hakkımızı ABD çıkarları için kullanıyoruz" ABD'nin BM Temsilcisi Greenfield: "Veto hakkımızı ABD çıkarları için kullanıyoruz"

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklama yaptı. Harris, "Hiç kimse barışçıl bir protestoya katıldığı için öldürülmemelidir" diyerek tepki gösterdi ve Ayşenur'un hayatının anlamsız bir şekilde sona erdiğini vurguladı. Açıklama, Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde yayımlandı.

Harris'in açıklaması sonrası Washington Post, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne dair çarpıcı bir rapor paylaştı. Rapora göre, Eygi protesto esnasında vurulmadı; aksine, kalabalıktan yaklaşık 200 metre uzakta bulunduğu sırada hedef alındı ve bunun bir kaza olmadığı belirtildi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri ise rapordaki iddiaların aksine, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünün kazara gerçekleştiğini savunuyor. ABD Başkanı Joe Biden da Eygi'nin kazara öldüğünü ifade etti ve "Kurşun yerden sekti ve kazara ona çarptı. Şu anda olayı çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Nehir Durdağı