Hindistan'ın Kerala eyaletinde, Nipah virüsü nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de  virüs belirtileri gösterdiği bildirildi.

Indian Express gazetesinin haberine göre, eyaletteki sağlık yetkilileri, 14 yaşındaki bir çocuğun 10 gün önce ateşinin çıktığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.Eyalet Sağlık Bakanı Veena George, Nipah virüsü teşhisi konulan çocuğun müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Çocuğun temas ettiği 4 kişinin virüs belirtileri gösterdiğini aktaran George, bu kişilerden birinin durumunun ciddi olduğunu belirtti.Eyalet sağlık birimi, virüs için uyarı verilen Malappuram bölgesinde "kontrol odası" kurdu.

Hayatını kaybeden çocuğun yakınlarına Nipah testi yaptırmaları çağrısı yapan yetkililer, çocukla temas etmiş olabilecek kişilerin tespit edilmesi için çalışmalara başladı.

İran, ülkedeki düzensiz göçmenleri sınır dışı edecek İran, ülkedeki düzensiz göçmenleri sınır dışı edecek

Nipah virüsü hakkında 

Nipah virüsü, bulaşan kişilerde  genellikle ateş, baş, boğaz ve kas ağrıları gibi grip benzeri semptomlarla kendini gösterir. İlerleyen aşamalarda baş dönmesi, yorgunluk ve bilinç değişiklikleri yaşanabilir. Hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalığa yol açabilen bu virüs, ilk kez Malezya'nın Nipah bölgesinde bir salgın olarak ortaya çıkmıştır.

Editör: Nehir Durdağı