Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in Temmuz ayında Hudeyde Limanı'na düzenlediği hava saldırısına karşı misilleme hazırlıklarını sürdürüyor. Husi lideri Abdulmelik el-Husi, Husilere bağlı El-Mesire televizyonunda yaptığı açıklamada, İsrail'e yönelik planladıkları misillemenin zamanlamasının Tel Aviv yönetimi için sürpriz olacağını belirtti.

Husi, İsrail'e karşı hazırlıkların devam ettiğini vurgularken, asıl odaklandıkları noktanın operasyonel performanslarını daha ileriye taşımak olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kızıldeniz'deki operasyonlarına değinen Husi, bu hafta Yunan gemisi MV Sounion'a yönelik nitelikli bir saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi ve bölgede "düşmanla bağlantısı olan" gemilerin sayısının azalmasından dolayı nadiren gemi avladıklarını dile getirdi.

Husiler, 19 Temmuz'da Tel Aviv'e insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenleyerek kenti "güvenli olmayan bölge" ilan etmişti. Buna karşılık, İsrail ordusu 20 Temmuz'da Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda Husilere ait askeri hedeflere hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 89 kişi ise yaralanmıştı.

İsrail'den STK'lara vize engeli! İsrail'den STK'lara vize engeli!

Husilerin, İsrail'e karşı düzenleyeceği misilleme hamlesi, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırma potansiyeli taşıyor.

Editör: Nehir Durdağı