Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu yönündeki iddiaların yankıları sürerken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bakan Koca'nın, Sağlık Bakanlığı'ndaki makamından eşyalarını topladığı öne sürüldü.

Sağlık Bakanı Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğuna yönelik dedikodular Ankara'nın siyasi koridorlarında konuşulmaya başlandı. Sabah saatlerinde patlak veren konuyla ilgili İsmail Saymaz'a bir değerlendirmede bulunan Bakan Koca, "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" diyerek iddiaları yalanlamadı. Cuma namazı çıkışı ise konuya ilişkin soruların yöneltildiği Bakan Koca, "Hayırlı olur inşallah" demekle yetindi.

Akşener'in 'benim kızımdır' dediği isim İYİ Parti'den istifa etti Akşener'in 'benim kızımdır' dediği isim İYİ Parti'den istifa etti

BAKANLIKTAN KİŞİSEL EŞYALARINI TOPLADI

Gazeteci Bülent Aydemir ise, istifa ettiği öne sürülen Bakan Koca'nın tüm kişisel eşyalarını toplayarak Bakanlık'taki makamından ayrıldığını iddia etti. Öte yandan yayınlanan 29 Haziran tarihli Resmi Gazete'de herhangi bir atama kararına rastlanılmadı.

ERDOĞAN "GEREKENİ YAPACAĞIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sert bir şekilde eleştirmişti. Koca'ya dönerek, "Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız" demişti.

Editör: İrem Nur Kaya