İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere bulundukları yerleri derhal boşaltmaları çağrısında bulundu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Gazze’nin kuzeyinde tehlikeli savaş bölgesi olarak işaretlenen D5 adlı bölgenin haritasını paylaştı. Adraee, bu bölgede yaşayanların güvenlikleri için derhal tahliye olmaları gerektiğini belirtti.

Sözde "İnsani Bölge"ye Yönlendirme

Filistinlilere “insani bölge” olarak tanımlanan bir bölgeye göç etmeleri tavsiyesinde bulunan Adraee, daha önce saldırıların hedefi olan Salahaddin Caddesi güzergahından ilerlemelerini önerdi. İsrail, uzun süredir Gazze'deki sivil nüfusu hareket ettirerek bu bölgede zorunlu göç politikasını sürdürüyor. Bu çağrılar, İsrail ordusunun bölgedeki Filistinli siviller üzerinde daha fazla baskı oluşturmasına ve Gazze halkının zorunlu göç etmeye zorlanmasına neden oluyor.

Gazze’de Güvenli Bölge Bulmak Mümkün Değil

Lübnan'dan Suriye'ye göç edenlerin sayısı 430 bini aştı! Lübnan'dan Suriye'ye göç edenlerin sayısı 430 bini aştı!

İsrail’in bu yöndeki politikası, 2,3 milyon Filistinli nüfusun sürekli olarak yer değiştirmek zorunda kalmasına yol açıyor. Filistinli siviller, güvenli olarak tanımlanan bölgelere yönlendirilmelerine rağmen bu bölgelerde dahi bombalı saldırılara maruz kalıyor. Gazze’de neredeyse hiçbir yer güvenli değilken, Filistinliler yaşanan bu şiddet olayları karşısında barınacak yer bulmakta güçlük çekiyor.

İsrail’in sistematik göç politikası, Filistinliler üzerindeki baskıyı artırmaya devam ederken, bölgedeki insani kriz de derinleşiyor. Gazze Şeridi'nde devam eden bu zorlu süreçte, Filistinliler savaş ortamında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Editör: Nehir Durdağı