Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti! Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti!

Gazze'deki çatışmaların ardından İsrail'de aşırı sağcı protestocular askeri üssü bastı. Başbakan Netanyahu ve diğer liderlerin çağrılarına rağmen eylemler devam ediyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de süren çatışmalarda on binlerce sivilin hayatını kaybetmesinin ardından İsrail'de büyük bir kriz patlak verdi. İsrail ordusu tarafından Filistinli tutukluya işkence yapmakla suçlanan 9 askerin gözaltına alınması, aşırı sağcı grupları harekete geçirdi. Protestocular, Beit Lid Askeri Üssü'nü basarak güvenlik güçleriyle çatıştı.

Askerlerin Gözaltına Alınması ve Protestolar

İsrail ordusu, Sde Teiman gözaltı tesisinde Filistinli bir tutukluya işkence yaptıkları gerekçesiyle 9 askeri gözaltına aldı. Ordu Radyosu, bu askerlerin tutukluya ciddi şekilde kötü muamelede bulunduğundan şüphelenildiğini belirtti. Bu gelişme, aşırı sağcı protestocuların öfkesini tetikledi ve Beit Lid Üssü önünde toplanarak askeri üsse girmelerine yol açtı.

Liderlerden Sert Tepkiler

Başbakan Netanyahu, IDF Komutanı Halevi, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, protestoları sert bir dille eleştirerek sakinlik çağrısında bulundu. Eski Başbakan Naftali Bennett de X platformunda yaptığı açıklamada, "Bu deliliği derhal durdurun." ifadesiyle hükümete ve halka seslendi.

Bennett'in Uyarıları

Bennett, "Düşmanlarımız her taraftan bize saldırıyor, bir avuç isyancı ise İsrail ordusunu, hukukun üstünlüğünü ve ülkemizi parçalamak üzere askeri üssü basıyor. Bunlar, dünyadaki tek Yahudi devletini parçalamak istiyor. Hamas'a en büyük hediye bu olur," dedi. Ayrıca, herkesin ayaklanmayı durdurması ve hukuka bağlı kalması gerektiğini vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı