Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının İsrail tarafından patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2.800 kişi yaralandı. İsrail'in, Hizbullah üyelerinin iletişim için kullandığı cihazlara sızarak eş zamanlı patlamalara yol açtığı bildirildi.

Patlamalar nedeniyle sokaklarda büyük bir kaos yaşanırken, Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad düzenlediği basın toplantısında, yaralanmaların çoğunun el veya karın bölgesinde olduğunu ve 200 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. İran Mehr haber ajansı, yaralılar arasında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani'nin de bulunduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, personel ve vatandaşlardan çağrı cihazlarını kullanmamalarını istedi ve saldırıda yaralananların çevredeki hastanelere sevk edildiğini belirtti. Patlamaların, Hizbullah mensuplarının telsiz cihazlarının infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği ve birçok yaralının vücut bütünlüğünün bozulduğu ifade edildi.

Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti! Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti!

Patlamalar sırasında cihazı ellerinde tutanların parmaklarının parçalandığı, belinde taşıyanların vücutlarında hayati hasarlar oluştuğu ve cebinde taşıyanların bacaklarından ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı