Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail’in uluslararası sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkanlarına ve çalışanlarına vize vermeyi durdurduğunu açıkladı.

Şanghay, Bebinca Tayfunu'nun  şiddetli etkisi altında! Şanghay, Bebinca Tayfunu'nun şiddetli etkisi altında!

Lazzarini, X (eski Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail hükümetinin, insani yardım kuruluşları ve siviller üzerindeki saldırıların etkisini bildirenlerin temsiliyetini giderek daha fazla azalttığını belirtti.

İnsani yardım ihtiyaçlarının artmasına rağmen, yardım çalışanlarına yönelik vize engellerinin tam tersi bir etki yarattığına dikkat çeken Lazzarini, "İsrailli yetkililer, uluslararası STK’ların başkanlarına ve çalışanlarına vize vermeyi durdurdu. Bu kuruluşlar, yıllardır BM ile yakın işbirliği içinde ihtiyaç sahibi kişilere insani yardım sağlıyor," ifadelerini kullandı.

Lazzarini, İsrail’in insani yardım kuruluşları ve uluslararası medyanın işlerini düzgün şekilde yapmasını engellediğini vurgulayarak, bu kısıtlamaların bir an önce sona ermesi gerektiğini kaydetti.

Editör: Nehir Durdağı