İstanbul'da, uyuşturucu ticareti ve şiddet suçlarına karışan Bayğaralar çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mutlulukları yarım kaldı: Balayı dönüşü feci kaza, damat hayatını kaybetti Mutlulukları yarım kaldı: Balayı dönüşü feci kaza, damat hayatını kaybetti

Çetenin Faaliyetleri ve Operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Esenyurt başta olmak üzere birçok ilçede faaliyet gösteren Bayğaralar çetesine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. Çete üyelerinin uyuşturucu ticareti, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlara karıştıkları tespit edildi. Ekipler, 11 farklı adrese eş zamanlı baskın yaparak 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sırasında adreslerde yapılan aramalarda 4 kilo 646 gram uyuşturucu madde, 8 hassas terazi, 2 ruhsatsız tabanca, otomatik tabanca, 6 fişek, 4 balistik yelek, çok sayıda şeffaf kilitli poşet ve uyuşturucu madde imalatında kullanılan materyaller ele geçirildi. Bu bulgular, çetenin geniş çaplı uyuşturucu ticareti yaptığını ve silahlı faaliyetlerde bulunduğunu ortaya koydu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu operasyon, İstanbul'da suçla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uyuşturucu ticareti ve şiddet suçlarına karışan çetelerin çökertilmesi, toplum güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

Editör: Nehir Durdağı