İstanbul Kağıthane'de maskeli kişilerin silahlı saldırısında hayatını kaybeden Filistinli iş insanının ölümüne neden olan olayın perde arkası aydınlatıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, saldırının alacak meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği belirlendi. Olayla ilgili 4 kişi yakalanırken, 6 şüpheliden 3'ünün yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Olayın Ayrıntıları

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kağıthane'de 22.20'de gerçekleşen silahlı kavga ihbarı üzerine olay yerine hızla intikal edildiği bildirildi. Olay yerinde A.A.E.Q, F.M. ve E.K. isimli kişilerin silahla vurulduğu, yapılan ilk müdahalede A.A.E.Q'nun hayatını kaybettiği belirtildi. F.M.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği, E.K.'nin ise bilinci açık olarak tedavi gördüğü kaydedildi.

Kaçış Planı ve Suçluların Tespiti

Güvenlik kameralarının incelenmesiyle, şüphelilerin olay yerinden yaya olarak kaçtığı ve izlerini kaybettirmek için 3 farklı araç değiştirdikleri tespit edildi. Olay yerinde 8 boş kovan bulundu ve saldırıda kullanılan silah ele geçirildi. Şüphelilerden G.S., T.S. ve S.A.'nın, olaydan kısa süre sonra Kırklareli üzerinden yurt dışına kaçtıkları belirlendi. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Olayın Arka Planı: Alacak Meselesi

Yapılan araştırmalar sonucunda, saldırının alacak meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Olayın faillerinden L.E.E.'nin daha önce bir silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırıda yaralandığı tespit edildi. Kaçışlarına yardım eden diğer şüphelilerle birlikte L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. yakalanırken, soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdüğü belirtildi.

8 yaşındaki Narin'i nasıl öldürdüler? Rapordaki ayrıntılar kahretti 8 yaşındaki Narin'i nasıl öldürdüler? Rapordaki ayrıntılar kahretti

Editör: İrem Nur Kaya