İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin sahte içkiye yönelik operasyonları sürüyor. Sahte içki kaynaklı zehirlenme vakalarının artmasının ardından polis, kent genelinde geniş çaplı bir çalışma başlattı. Son üç gün içinde Şişli, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinde sahte içkiye bağlı zehirlenme şüphesiyle 15 kişinin hastaneye başvurduğu tespit edildi. Bu kişilerden 7’sinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis ekipleri, olaylarla bağlantılı olduğu düşünülen Şişli, Beyoğlu ve Fatih'teki bazı iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda şişelenmiş halde 410 litre etil ve metil alkol, 165 şişe kaçak içki ve içki yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Yetkililer, sahte içkinin yaygınlaşmasını önlemek için operasyonların sürdüğünü belirtirken vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları ve denetlenmeyen yerlerden alkol temin etmemeleri konusunda uyardı.

Sürücüler dikkat: Trafikte kurallar ve cezalar değişiyor Sürücüler dikkat: Trafikte kurallar ve cezalar değişiyor

Son dönemde sahte içki kaynaklı ölümler ve zehirlenme vakalarının artışı, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Uzmanlar, sahte içki tüketiminin ölümcül olabilecek metanol zehirlenmelerine yol açabileceğini vurguluyor.