İstanbul, bu sonbaharda sanatseverleri birbirinden özel sergilerle buluşturuyor. Bilsart’ta Melike Bayık küratörlüğünde açılan "Atıklar Diyarı" sergisi, Pınar Akkurt’un eserleriyle sürdürülebilirlik kavramını mercek altına alıyor. Sanayi ve teknolojinin getirdiği tüket-at anlayışını eleştirerek, insan-doğa ilişkisini sorgulayan bu sergi, ekolojik yıkımın izlerini takip ediyor. Sürdürülemez tüketim alışkanlıklarına eleştirel bir bakış sunan sergi, 12 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

Frida Kahlo’nun Günlüklerine Yolculuk

Beyoğlu'nda yer alan "Frida Kahlo’nun Günlükleri" sergisi ise Kültür Yolu Festivali kapsamında Grand Pera’da sanatseverlerle buluşuyor. Frida Kahlo’nun sanatına ve tutkusuna dair derin bir keşif sunan sergi, ünlü sanatçının kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlandı. 28 Ekim’e kadar açık olan sergi, Kahlo'nun renkli dünyasına ışık tutuyor.

"Solo Botter: Komet" ile Sanat Yolculuğu

Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde hazırlanan "Solo Botter: Komet" sergisi, 2022’de hayatını kaybeden sanatçının kavramsal minimalist eserlerine odaklanıyor. Casa Botter’de sergilenen eserler, Komet’in 1960’lı yıllardan itibaren ürettiği önemli çalışmalardan oluşuyor. 12 Ocak 2025’e kadar pazartesi hariç her gün açık olan sergi, sanatçının eşsiz estetiğini keşfetmek isteyenleri bekliyor.

2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali 3 ilimizde sanatseverlerle buluşuyor! 2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali 3 ilimizde sanatseverlerle buluşuyor!

Türkiye’de Grafik Tasarımın Evrimi: "Tasarımcının Notu"

Salt Beyoğlu’nda 11 Eylül’de açılan "Tasarımcının Notu" sergisi, Türkiye’de grafik tasarımın gelişimini kitap ve kültür yayıncılığı üzerinden anlatıyor. 20. yüzyılın son çeyreğinde yaşanan hızlı değişimlere odaklanan sergi, Türkiye’de grafik tasarımcının rolünün nasıl dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Bu sergi, 2 Şubat 2025’e kadar ziyaret edilebilir.

Yeşilçam’a Bir Saygı Duruşu: "Bay Sinema-Türker İnanoğlu"

İstanbul Sinema Müzesi’nde açılan "Bay Sinema-Türker İnanoğlu" sergisi ise Türk sinemasının önemli isimlerinden Türker İnanoğlu'na ithafen hazırlandı. Yeşilçam’ın evrimini biyografik ve kronolojik bir dille anlatan sergide, İnanoğlu’nun kişisel eşyaları, Yeşilçam’ın sembol oyuncularının balmumu heykelleri ve kamera arkası fotoğraflar sergileniyor. Bu nostalji dolu sergi, 29 Aralık’a kadar görülebilir.

Editör: Nehir Durdağı