Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz! Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz!

İstanbul'da 2024-2025 eğitim öğretim dönemi kapsamında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için Uyum Haftası başladı. Eyüpsultan’daki Ragıp Kutmangil İlkokulu'nda düzenlenen törenin ardından, minikler ilk kez dersliklerine girmenin heyecanını yaşadı. Veliler de bu özel günde çocuklarının yanındaydı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda, 2-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uyum Haftası programı, öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kaynaşmasını amaçlıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, yaptığı konuşmada, “Bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Evlatlarımız, eğitim ve öğretim hayatlarının ilk adımını atıyorlar. İnşallah, bu yavrularımız gelecekte tüm insanlığa fayda sağlayacak bireyler olacak” dedi.

Minik öğrenciler, okulun açılmasından duydukları mutluluğu dile getirirken, velileri de çocuklarıyla aynı heyecanı paylaştıklarını belirtti. Okula başlayan Yiğit Eymen Torun, "Çok mutluyum" derken, annesi ve babası da çocuklarının heyecanını paylaştıklarını ifade etti.