İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır olmak üzere 51 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin soruşturma hızla devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Soruşturmanın Ayrıntıları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüsün, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen bir diğer metrobüse yandan çarpmasıyla meydana gelen kazayla ilgili 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı, metrobüs sürücüsü D.M.Ç. ve denetim amiri Ş.Y. dahil olmak üzere 5 kişiyi, "taksirle yaralamaya ve ölüme neden olma" suçlamasıyla tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Sulh ceza hakimliği, bu 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer 3 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kazanın Detayları

Kayserili damat adayı, kız tarafının isteklerini duyunca evlenmekten vazgeçti Kayserili damat adayı, kız tarafının isteklerini duyunca evlenmekten vazgeçti

Dün sabah saatlerinde Küçükçekmece'de meydana gelen kazada, iki metrobüsün çarpışması sonucu 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetti ve 51 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Olay sonrası yapılan soruşturma çerçevesinde, kazanın meydana geldiği bölgede görevli olan metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi, yol bakım onarım müdürü ve yardımcısı da dahil olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı.