İtalyan Fotoğraf Sanatçıları Edirne’de: Balkan Ruhu Objektiflere Yansıdı
İtalyan fotoğraf sanatçılarından oluşan 6 kişilik ekip, Edirne’de gerçekleştirdikleri çekimlerle "Doğu Avrupa ve Balkanlar" sergisine son dokunuşu yaptı. Roberto Strano’nun koordinasyonunda ilerleyen proje, 2019’da Arnavutluk’ta başladı ve Türkiye’de, Osmanlı'nın eski başkentlerinden Edirne’de tamamlandı.
Selimiye'den Roman Mahallelerine Kadar Geniş Bir Perspektif
Sanatçılar; Selimiye Camii, tarihi çarşılar, Meriç ve Tunca nehirleri, Osmanlı mahalleleri gibi Edirne'nin zengin mirasını belgeledi. Projeye yerel sanatçı Turhan Ülgüdür de destek verdi. Çekimler sırasında geleneksel el sanatlarından Roman mahallelerine kadar pek çok detay sanatçıların vizörüne yansıdı.
Sergi Mayıs’ta İtalya’da, Kitap Türk Fotoğrafçılara Hediye Edilecek
Mayıs ayında İtalya’nın Torento kentinde açılacak sergiyle Balkanların savaş sonrası ruhu ve kültürel dokusu sanatseverlerle buluşacak. Projeyi yürüten Strano, Edirne'den çok etkilendiğini ve Türk halkına hayranlık duyduğunu belirterek, sergi sonrası çekimlerden oluşan kitabı Türk fotoğrafçılara hediye edeceğini açıkladı.