İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu'nda, 8 yaşındaki E.Ş. adlı bir kız çocuğu, okulun yeni işe başlayan 19 yaşındaki temizlik görevlisi D.T. tarafından hem sözlü hem de fiziksel tacize uğradı. Olayın ardından gözaltına alınan D.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu karar, velilerin büyük tepkisine neden oldu ve okulun önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Taciz İddiaları ve Gözaltı Süreci

 Olay, 10 Ekim’de Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan ilkokulda gerçekleşti. İddiaya göre, temizlik görevlisi D.T., 3. sınıf öğrencisi E.Ş.'ye sosyal medya hesabını vermek, hediyeler ve para almak gibi vaatlerde bulundu ve kız çocuğunu yanağından öptü. E.Ş., bu durumu öğretmenine anlatınca olay polise bildirildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan D.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan duyurdu! Barış Boyun suç örgütüne  KUYU-36 operasyonu: 157 gözaltı Bakan duyurdu! Barış Boyun suç örgütüne KUYU-36 operasyonu: 157 gözaltı

Velilerin Tepkisi: "Adalet İstiyoruz"

 D.T.'nin serbest bırakılması üzerine okul önünde toplanan veliler, büyük tepki gösterdi. E.Ş.'nin yakını Yasemin Çetin, taciz olayını detaylı bir şekilde anlatarak, "Kızımıza fiziksel temas içeren davranışlarda bulunmuş. Öğrencimiz durumu öğretmenine iletince okul yönetimi ve polis harekete geçti. Ancak, tacizci serbest bırakıldı. Veliler olarak tutuklanmasını ve yargı sürecinin başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

 Veliler, adli sürecin hızlandırılması ve D.T.'nin tutuklanması için yetkililere çağrıda bulundu. Olay, toplumda büyük yankı uyandırırken, tacizcinin serbest bırakılması kamuoyunda geniş tepkiye neden oldu.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı