GÜNDEM

İzmir'de silah imalatı yapan çeteye hava destekli operasyon: 7 tutuklama

İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan bir çeteye hava destekli operasyon düzenlendi. 16 kişi gözaltına alındı, 7'si tutuklandı.

 İzmir'de yasa dışı silah ticareti ve kurusıkı tabancaların tadilatıyla çalışır hale getirilmesi amacıyla bir atölye kuran suç çetesine yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, hava destekli operasyonla 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Polis Takibi ve Operasyonun Ayrıntıları

 İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kurusıkı ve arızalı tabancaları yeniden çalışır duruma getirerek yasa dışı silah ticareti yapan bir suç örgütünü tespit etti. Ekipler, çete üyelerinin adreslerini belirleyerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bir operasyon başlattı. Hedef alınan adreslere yapılan baskınlar, polis helikopteri desteğiyle gerçekleştirildi. Bu operasyon neticesinde 16 şüpheli gözaltına alındı.

7 Şüpheli Tutuklandı

 Gözaltına alınan şüphelilerden 11’i adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 kişi tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 5 şüphelinin ise polis nezaretindeki işlemleri devam ediyor.