Japonya, gemi ve askeri alanları takip edebilmek amacıyla 2 milyar dolar değerinde bir savunma uydu ağı oluşturmayı planlıyor. Bu proje, Japonya'nın 26 Ağustos'ta hava sahasının ilk kez bir Çin askeri uçağı tarafından ihlal edilmesinin ardından gündeme geldi. Savunma Bakanlığı, projeyi hayata geçirmek için gerekli planlamaları başlattı ve projeye yatırım yapacak şirketlerin görevlendirileceğini duyurdu.

Proje kapsamında uyduların alçak irtifa yörüngesine fırlatılması ve 2028 yılına kadar faaliyete geçmesi hedefleniyor. Uydular, Japonya'nın bağımsız bir hedefleme kabiliyeti kazanmasını sağlayarak, gemi ve askeri alanların takibinde kritik bir rol üstlenecek.

Japonya Hava Kuvvetlerinden emekli general Haruhiko Kataoka, bu uyduların Japonya'ya ABD'den sürekli yardım istemek yerine bağımsız hareket edebilme kabiliyeti kazandıracağını belirtti. Kataoka, bilgi paylaşımının zamanında gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda endişeler olabileceğini ifade etti.

Paris'te 10 katlı binada yangın: Gaz tüpleri patladı! Paris'te 10 katlı binada yangın: Gaz tüpleri patladı!

Japonya, 26 Ağustos'ta hava sahasının ilk kez bir Çin askeri uçağı tarafından ihlal edildiğini bildirmiş, bu olayın ardından Tokyo yönetimi, savunma yeteneklerini artırmak için harekete geçmişti.