NATO Genel Sekreterliği görevinden ayrılacak olan Jens Stoltenberg, Münih Güvenlik Konferansı (MSC) Başkanı olarak yeni bir görev üstlenmeye hazırlanıyor. MSC'den yapılan açıklamada, Stoltenberg'in Şubat 2025'te Christoph Heusgen'in yerine başkanlık koltuğuna geçeceği duyuruldu.

MSC'nin açıklamasında, Stoltenberg'in dünya çapında saygın bir diplomat olduğuna dikkat çekildi ve kendisinin Başkanlık Özgürlük Madalyası gibi önemli ödüllerin sahibi olan az sayıdaki Avrupalıdan biri olduğu vurgulandı.

Katar’dan Lübnan’a destek! Katar’dan Lübnan’a destek!

Stoltenberg: "Barış İçin Çalışmaya Devam Edeceğim"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stoltenberg, MSC’nin "diyalog yoluyla barış" misyonuna katkı sunmanın kendisi için büyük bir onur olacağını belirtti. "Tüm siyasi hayatımı barışı korumaya adadım. Çatışmaların önlenmesi, diyalog ve uluslararası iş birliğinin teşvik edilmesi bakımından MSC kadar önemli çok az uluslararası platform var," ifadeleriyle barışa olan bağlılığını vurguladı.

Bu atama, Stoltenberg'in güvenlik ve uluslararası iş birliği konularındaki bilgi ve tecrübesini MSC'de de sürdüreceğinin işareti olarak değerlendiriliyor. Münih Güvenlik Konferansı, küresel güvenlik meselelerine çözüm bulmak amacıyla uluslararası diyalog için önemli bir platform sunmaya devam edecek.

Editör: Nehir Durdağı