Bu hafta beyaz perdede hangi filmler olacak? 9 film vizyona girecek Bu hafta beyaz perdede hangi filmler olacak? 9 film vizyona girecek

Kartepe Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde “Kumpanyada Curcuna” adlı tiyatro gösterisini 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 20.00'de sanatseverlerle buluşturuyor.

KUMPANYADA İÇİNDEN ÇIKILMAZ OLAYLAR…
Usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’ın yazıp yönettiği “Kumpanyada Curcuna”, Temaşa-ül Curcuna adlı bir kumpanyada geçiyor. Nigar Hanım, konağının yanması nedeniyle geceyi kumpanyada geçirmek zorunda kalır. Paşa ve oğlu Kıvanç, Gülnihal’i istemek için konağa gitmek ister, ancak Nigar Hanım o akşam kumpanyada gösteri yapmaktadır. Bu durum, kız isteme töreninin ve gösterinin aynı anda sürdürülmesini gerektirir. Üstelik Nigar’ın belalısı Tuzsuz Deli Bekir de olayların içine katılınca durum daha da karışır. Tüm bu karmaşayı çözmek ise İbiş’e kalacaktır.

ÇOCUKLAR İÇİN
19 Ekim 2024 tarihinde, çocuklara özel olarak hazırlanan "Hayaller Ülkesi" adlı tiyatro gösterisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Ada Tiyatrosu’nun üstlendiği bu yapım, Kerem Murkurt’un yazıp yönettiği bir eser. Oyun, Kerem Murkurt, Zeynep Karpuz ve Burak Tekin gibi yetenekli oyuncuların performanslarıyla renklenecek ve saat 14.00’te başlayacak.

HAYALLER ÜLKESİ
Oyun, Zeynep adında başarılı bir öğrencinin hikayesini anlatıyor. Müzik ile ilgilenmeyi seven Zeynep, ileride orkestra şefi olmayı hayal etmektedir. Bir gün okuldan eve dönerken, giysi dolabından gelen sesleri duyar ve oranın Hayaller Ülkesi’ne açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Ancak Hayaller Ülkesi’nde hayal kurmak yasaktır ve herkes mutsuzdur. Zeynep, yeni arkadaşlarıyla birlikte Hayaller Ülkesi’nin kralı ile görüşüp, herkesin yeniden hayal kurabilmesi için macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Editör: Emine Koç