Bursa’da korkutan orman yangını yaşandı Bursa’da korkutan orman yangını yaşandı

Kırmızı et, mutfakların vazgeçilmez unsurlarından biri olarak sağlık ve beslenme açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, protein açısından zengin olan kırmızı et ve tavuğun diyetimizden eksik olmaması gerektiğini vurguluyor. Ancak son günlerde kıyma ve kırmızı et ürünlerindeki hileler, vatandaşların hem sağlık hem de ekonomik açıdan sıkıntı yaşamasına neden oldu.

Ataşehir'de 40 yıllık deneyime sahip kasap Bekir Özçelik, et alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Özçelik, "Etin rengi ne mat ne de siyah olmalı; ideal olarak pembe tonlarında olmalı. Gerçek kıyma ise 'döş' denilen bölgeden elde edilir. Ancak bazı büyük marketler, döş etinin içine çeşitli katkılar ekleyerek hile yapıyor. Bu durum hem sağlığı tehdit ediyor hem de sektörümüzü olumsuz etkiliyor," dedi.

Eti kasaptan alın uyarısı yapıldı! 

Ayrıca, marketlerdeki et fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Özçelik, "Bugün kemikli dana eti borsa fiyatlarına göre 345 ile 360 lira arasında satılıyor. Müşterilerime, aldıkları etin kalitesini sorgulamalarını öneriyorum. Ben kendi döş etimi gösterdiğimde, bu etin bir bütün olarak gelmesi gerektiğini belirtiyorum, ama marketler bunu açmıyor," ifadelerini kullandı. Özçelik, halkı kasaplardan et almaya teşvik ederek, "Eskiden mahallelerde birçok küçük kasap vardı. Şimdi her şeyimiz şeffaf ve hijyenik. Marketlerde et genellikle tanınmayan bir şekilde satılıyor. İnsanlar, aldıkları etin hangi hayvana ait olduğunu bilmiyor. Bu nedenle, vatandaşların kasaplardan et almalarını öneriyorum," diye ekledi.

Editör: Emine Koç