Cezaevinden firar ettiği belirlenen 32 yaşındaki İsmail Bayam'ın Kastamonu'da kaldığı evi öğrenen polis ekibi operasyon düzenledi.

Ancak Bayam, polislerin geldiğini görünce ateş açtı. 2 polis yaralandı.

Bunun üzerine özel harekat polisleri de olay yerine geldi. Çıkan çatışmada evdeki İsmail Bayam ölü ele geçti. Bayam'la birlikte evde olan annesi de polislerce dışarı çıkarıldı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden 38 yaşındaki Ahmet Şahan doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yaralı polis memuru Arif Ay'ın tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

Konuyla ilgili Kastamonu Valiliği'nden yapılan açıklamada alınan bir ihbar üzerine narkotik suçlardan bulunduğu cezaevinden firar eden İsmail Bayam'ın yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediği belirtildi ve şöyle denildi:

"Düzenlenen operasyonda firari şahıs tarafından evden açılan ateş sonucu polis memuru Ahmet Şahan ve Arif Ay yaralanmış, yaralanan görevliler ivedilikle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir.

Nevşehir doğumlu polis memuru Ahmet Şahan yapılan müdahaleye rağmen şehit olmuştur.

Adalet Bakanı Tunç'tan Narin'in cansız bedeninin bulunması hakkında ilk açıklama! Adalet Bakanı Tunç'tan Narin'in cansız bedeninin bulunması hakkında ilk açıklama!

Olay yerinde özel harekat ekiplerince yapılan operasyon sonucunda firari şahsın evde rehin olarak tuttuğu annesi sağ olarak çıkarılmış, firari İsmail Bayam etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailemize ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı, yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz." 


 

Editör: Gürel Yurttaş