Diyarbakır'da 14 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye'de her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğunu iddia etti. Altaylı'nın bu iddiası kısa sürede büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.

Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli rüzgar ve sağanak Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli rüzgar ve sağanak

Altaylı, "Biz Narin'den bahsediyoruz ama binlerce çocuk kayboluyor. Devletin resmi rakamlarına göre yılda 10 binden fazla çocuk Türkiye'de kayboluyor. Kaçırılıyor mu, öldürülüyor mu, yurt dışına mı götürülüyor, organ mafyası mı? Bu konular hakkında somut bir bilgiye sahip değiliz," şeklinde konuşarak endişelerini dile getirdi.

Bu açıklamaların ardından, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden gelen bir açıklama ile Altaylı'nın iddiaları yalanlandı. Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de resmi kurumlar tarafından kaybolan çocuk sayısına ilişkin herhangi bir istatistik yayınlanmadığı belirtildi. TÜİK'in açıkladığı verilerin sadece güvenlik birimlerine gelen ve daha sonra bulunan çocukları kapsadığı vurgulandı ve kamuoyunun asılsız iddialara itibar etmemesi istendi.

Editör: İrem Nur Kaya