İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı. Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyadaki paylaşımına sert tepki gösteren mesajı, soruşturmanın başlatılmasına neden oldu.

Kılıçdaroğlu hakkındaki zorla getirme kararı kaldırıldı! Kılıçdaroğlu hakkındaki zorla getirme kararı kaldırıldı!

Kılıçdaroğlu'ndan Sert Tepki

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ekim'de sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, "Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Bu mesajı alıntılayan Kemal Kılıçdaroğlu, sert bir yanıt vererek Erdoğan'a ve yönetimine yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, paylaşımında "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene" ifadelerini kullanarak, yolsuzluklar, uyuşturucu baronları, sağlık sistemindeki çeteler ve hukukun yozlaşması gibi konularda Erdoğan'ı suçladı.

Savcılıktan Resen Soruşturma

 Kılıçdaroğlu'nun paylaşımındaki ifadelerin, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçunu oluşturabileceğini değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın, paylaşımda kullanılan ifadeleri incelediği ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 Bu gelişme, Türkiye siyasetinde gerilimi artırırken, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanına yönelik eleştirilerinin hukuki sonuçları yakından takip ediliyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı