Başakşehir'de çıkan yangın korkuttu: Alevler yan binalara sıçradı! Başakşehir'de çıkan yangın korkuttu: Alevler yan binalara sıçradı!

Olay, Karamürsel Atatürk Ortaokulu'nda gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, deney için kullanılacak cıva tüpü, laboratuvara taşınırken kutudan yere düşerek kırıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli derhal tahliye edildi.

Bir öğrenci ve iki okul çalışanı, tedbir amacıyla Gölcük Necati Devlet Hastanesi'ne götürüldü; sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yerdeki cıva parçaları ekipler tarafından temizlendi ve okul tatil edildi. Fazlı Soytürk, haberi alır almaz okula geldiğini belirterek, “Okulda cıva dökülmüş. Torunum bu okulda okuyor. Ambulansla hastaneye götürülenler oldu,” dedi. Adnan Altıparmak ise, “İtfaiye araçlarının geldiğini seslerden anladık. Laboratuvarda öğrencilerin ve öğretmenlerin deneyi sırasında cıva dökülmüş. İtfaiye ekipleri gerekli tedbirleri alarak, öğrencileri tahliye etti,” şeklinde konuştu.

Editör: Emine Koç