Polise bıçakla saldıran saldırganın önceden çektiği videosu ortaya çıktı! Polise bıçakla saldıran saldırganın önceden çektiği videosu ortaya çıktı!

Türkiye, Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalını günlerdir tartışıyor. Onlarca şubesi olan restoran zincirinin köfte ve dönerinde domuz eti kullanıldığı tespit edildikten sonra, İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun dikkat çekici bir adım atarak tepkilerin odağındaki restorana gitti.

"Sosyal medyada 'Dostlarımızla Köfteci Yusuf'taydık" paylaşımında bulunan Ergun, restoranın neredeyse tamamen boş olduğu bir dönemde buraya giderek yemek yedi. Bu skandalın ardından Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, "Yabancı bir firma olsalardı bu kadar kolay dokunulmazdı" diyerek siyasi bağlantılarına dikkat çekti. Akkaş, "Maddi kazanç sağlamayacağımız bir şeyi ürüne katmak mantıklı mı?" şeklinde ifadeler kullanarak iddiaları yalanladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın paylaştığı sakıncalı ürünler listesinde yer alan firma, denetimlerin devam ettiğini ve numune alma işlemlerinde hatalar yapıldığını öne sürdü. Ancak, bakanlık tarafından yapılan analizler, domuz eti kullanıldığını ortaya koyarak Köfteci Yusuf'u 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesine ekledi.

Editör: Emine Koç