GÖZDEN KAÇMASIN

Konya'da alkollü tır sürücüsü feci kazaya yol açtı: 2 ölü

Konya'nın Ereğli ilçesinde alkollü bir sürücünün tırının karıştığı iki ayrı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlk kaza, akşam saatlerinde Ereğli-Karaman kara yolu üzerindeki Melicek Mahallesi kavşağında gerçekleşti. İkinci kaza ise Karaman çevre yolundaki Fidanlık kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Karaman'dan Ereğli Şeker Fabrikasına pancar taşıyan 24 yaşındaki M.Ç. yönetimindeki 42 ESK 11 plakalı Mercedes tır, Yüksel Altınöz'ün kullandığı 42 ALA 343 plakalı motosiklete çarptıktan sonra yoluna devam etti.



Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Altınöz ve yolcu olan Hasan Can, olay yerinde yaşamını yitirdi. Tır, Fidanlık kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen S.C.T. yönetimindeki 42 ALU 809 plakalı Ford hafif ticari araca arkadan çarparak tehlikeli bir şekilde ilerlemeye devam etti. Bu kazada S.C.T. ve yanında bulunan M.C.T. yaralandı. Tır, daha sonra Karayolları kavşağında başka bir araca çarparak durdu. Polis ekipleri, tırı durdurarak sürücüyü gözaltına aldı. Yapılan alkol testinde sürücünün 3.37 promil alkollü olduğu belirlendi. Motosiklet kazasında hayatını kaybeden iki kişinin cesedi, Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı; yaralanan iki kişi ise hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.