Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarında, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in emekliye ayrılması ve yerine Orgeneral Ali Çardakçı'nın getirilmesi dikkat çekerken, Sinop ve Çankırı'ya yapılan atamalar öne çıktı. İki kadın, kritik görevlere atandı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yaş haddinden emekli edilirken, yerini yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı'ya bıraktı. Ayrıca, 16 ilin emniyet müdürü ve 18 ilin jandarma komutanı merkeze alındı. Bu atamalar arasında en dikkat çekici olanı ise Sinop ve Çankırı'ya yapılan atamalardı.

Eyüp Sabri Tuncer'e şok! AB ürünleri acilen toplatacak Eyüp Sabri Tuncer'e şok! AB ürünleri acilen toplatacak

Çankırı'ya Kadın Jandarma Komutanı Atandı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde görevli Albay Gülden Mat Şakir, Çankırı Jandarma Komutanı olarak atandı. Bu atama, Jandarma teşkilatında bir kadının böylesine önemli bir göreve atanması açısından büyük önem taşıyor.

Sinop'a Kadın Emniyet Müdürü

Atamalar kapsamında, Merkez Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop'a Emniyet Müdürü olarak atandı. Kılıçoğlu'nun atanmasıyla, uzun bir aradan sonra bir ile kadın emniyet müdürü atanmış oldu.

Diğer Atamalar

Atama kararlarında, İzmir, Bursa, Mardin, Muğla, Erzurum, Trabzon ve Malatya gibi büyük kentlerin jandarma komutanları değiştirildi. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ise mevcut komutan Tümamiral Ahmet Kendir, Koramiral rütbesine terfi ederek görevine devam edecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de 23 kente yeni emniyet müdürü atandı, 17 kentin emniyet müdürü ise merkezden görevlendirildi.

Editör: İrem Nur Kaya