Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı tarafından Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 11. Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı sona erdi.
Türkiye’den Almanya’ya, Yunanistan’dan Güney Kore’ye kadar 11 farklı ülkeden 31 seramik sanatçısının katıldığı çalıştay, Kuşadası’nı sanat ve kültürle buluşturdu. 10 gün süren etkinlik boyunca sanatçılar, Kuşadası’nın çeşitli noktalarında atölye çalışmaları gerçekleştirdi.
Seramik Sanatıyla Kuşadası’nda Kültürel Buluşma
Küratörlüğünü Mehmet Tüzün Kızılcan’ın üstlendiği çalıştayda, katılımcılar yaratıcı seramik eserlerini sergileme imkânı buldu. Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, törende yaptığı konuşmada çalıştayın büyüyen yapısına vurgu yaparak, “Her yıl farklı ülkelerden seramik sanatçılarını Kuşadası’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sanat insana dünyaya farklı bir pencereden bakabilme imkanı sağlıyor ve biz de ülkemizin sanat alanındaki vitrinlerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.
Kültür ve Sanat Şehri Kuşadası
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, kentin kültür-sanat merkezi olma hedefleri doğrultusunda bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Kuşadası’nı turizmin yanında kültür ve sanat faaliyetlerinin de gözde merkezi yapmak istiyoruz. Bu çalıştay, kentin uluslararası kültürel görünürlüğünü artırıyor. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.
Uluslararası Sanatçı Katılımı
Almanya, İtalya, İsviçre, Yunanistan, Güney Kore, İsrail, Norveç, İran, Tayland ve Rusya’dan sanatçılar Kuşadası’na gelerek, seramik sanatının farklı teknikleri ve kültürel yansımalarını sanatseverlerle buluşturdu. Çalıştay boyunca üretilen eserler, katılımcılar ve sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi. Sanatçılara, çalıştayın sonunda katılım sertifikaları takdim edildi. Törene, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Suvari’nin yanı sıra, belediye meclis üyeleri ve vakıf yöneticileri de katıldı.
- Seramik Çalıştayı, seramik sanatı aracılığıyla kültürleri buluştururken, Kuşadası’nın sanata verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.