İstanbul’un önemli kültür sanat merkezlerinden Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, tepeden tırnağa yenilenmiş haliyle Orkestra Symphonista'nın büyüleyici performansıyla sezon açılışını gerçekleştirdi. Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada merkezin kültürel bir yolculuğun başlangıcı olduğunu vurgularken, Bakırköy’ü kültür ve sanatın öncü kentlerinden biri yapacaklarını söyledi.

"Leyla Gencer Evi"ne Yoğun İlgi

Merkezin yeni sezon açılışı, opera severlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Düzenlenen etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı. Törenin ardından Başkan Ovalıoğlu ve Dilek İmamoğlu, Leyla Gencer’in kişisel eşyalarından oluşan “Leyla Gencer Evi”ni ziyaret etti. Bu özel bölüm, ünlü opera sanatçısının yaşamına dair izler sunarken, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Alessandro Cedrone ve Ezgi Karakaya’dan Büyüleyici Performans

La Diva Turca olarak tanınan Leyla Gencer'in 96. doğum yıl dönümüne denk getirilen etkinlikte, Orkestra Symphonista sahne aldı. Orkestrayı şef Alessandro Cedrone yönetirken, solist olarak sahneye çıkan Ezgi Karakaya, performansıyla geceye damgasını vurdu. 2018 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi olan Karakaya, güçlü sesi ve etkileyici yorumuyla izleyenlerden tam not aldı.

Başkan Ovalıoğlu: “Kültür Sanatın İyileştirici Gücüne İhtiyacımız Var”

Açılış konuşmasında, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin kültür sanat hayatındaki yerini anlattı. Ovalıoğlu, merkezin isim anlamını taşıyan kültür mirasını vatandaşlarla buluşturmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Leyla Gencer gibi dünya çapında tanınan sanatçılarımızı yetiştiren bir ülkede kültür ve sanatı halkımızla buluşturmak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak anlamına geliyor,” dedi.

Ovalıoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kadınların, gençlerin ve çocukların kültür sanata yönelerek büyüdüğü bir toplum yaratmayı hedefliyoruz. İçinde bulunduğumuz zorlu zamanlarda, sanatın birleştirici ve umut verici gücüne ihtiyaç duyuyoruz. Atatürk’ün de hedeflediği gibi, kültür sanattan beslenen ve kadınların toplumun her alanında güçlü bir şekilde varlık gösterdiği bir ülke ideali için çalışmaya devam edeceğiz.”

"Evcilik" Filminin Altın Portakal Prömiyeri Büyük İlgi Gördü "Evcilik" Filminin Altın Portakal Prömiyeri Büyük İlgi Gördü

Bakırköy’de Kültür Sanatın Merkezi Olacak

Bakırköy’de dinamik ve güçlü bir kültür sanat atmosferi yaratmayı hedefleyen Ovalıoğlu, ilçeyi ulusal ve uluslararası arenada kültür sanatın önemli merkezlerinden biri yapacaklarını belirtti. “Sanatın evrensel diliyle her inancı ve her kültürü kucaklayacağız. Bu sahnelerde yeni sanatçılar yükselecek, yeni projeler hayata geçecek. Sanatla yenilenen, birleşen bir Bakırköy’ü hep birlikte inşa edeceğiz,” ifadeleriyle konuşmasını tamamlayan Başkan Ovalıoğlu, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin, toplumun kültür ve sanata erişiminde önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

Bakırköy’de kültür sanata adanmış bu yeni dönem, topluma kazandırılacak pek çok proje ile umut vadediyor. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin yeni sezon açılışı, hem sanata olan ilgiyi artırmayı hem de ilçeyi kültürel anlamda daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlıyor.

Kaynak: iha