İsrail’den  Lübnan'a siber saldırı: Yüzlerce yaralı! İsrail’den Lübnan'a siber saldırı: Yüzlerce yaralı!

ABD'nin güneyindeki Louisiana eyaleti, Francine Kasırgası'nın etkisiyle zor anlar yaşıyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından yapılan açıklamaya göre, kasırga dün yerel saatle 17.00'de Morgan kentinde kategori 2 seviyesinde karaya ulaştı. Saatte 155 kilometre hızla esen şiddetli rüzgarlar nedeniyle evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi ve ciddi maddi hasar meydana geldi. Şiddetli yağışlar ise birçok cadde ve sokağı sular altında bıraktı. Özellikle New Orleans kenti 6-8 inç yağış aldı ve ani sel uyarısı verildi.

Louisiana ve komşu Mississippi eyaletlerinde yetkililer acil durum ilan ederek halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Louisiana Valisi Jeff Landry, vatandaşlara evde kalmaları ve yola çıkmamaları çağrısında bulundu. Sabah saatleri itibarıyla eyalette 380 binden fazla ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.

New Orleans havaalanındaki tüm uçuşlar iptal edilirken, Lafourche bölgesinde su basan evlerde mahsur kalan 26 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Francine Kasırgası, gece saatlerine doğru etkisini azaltarak tropikal fırtınaya dönüştü.

Editör: Nehir Durdağı