Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, “Türk ve Türkiye yüzyılının vizyonu ancak ailelerin huzuru, birliği, refahı ve gücü üzerine bina edilebilirse gerçekleşebilir” dedi. MHP’nin “Güçlü Türk aile yapısı, sağlıklı toplum ve lider ülke Türkiye” vizyonu çerçevesinde düzenlediği “Aile Kurumu Çalıştayı 2024” başladı.

“Aile, Toplumun Temel Taşıdır”

BIST 100 günü yükselişle tamamladı! BIST 100 günü yükselişle tamamladı!

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MHP Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, ailenin insanlık tarihinin başlangıcından beri toplumun temel taşı olduğunu belirterek, “Aile, anayasamızın 41. maddesinde de belirtildiği gibi, Türk toplumunun temelidir. Devletin ve toplumun korunması, aileyi korumakla mümkündür.” dedi. Ailenin kültürel ve tarihsel mirası yeni nesillere aktaran ve kuşaklar arası bağı sürdüren bir muhafız görevi gördüğünü vurgulayan Yurdakul, çalıştayın aile yapısını korumak, geliştirmek ve geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

“Aile Kurumu Büyük Erozyonla Karşı Karşıya”

Yurdakul, aile kurumunun yıpratan ve yozlaştıran unsurlar nedeniyle toplumsal değerlerin büyük bir erozyonla karşı karşıya olduğunu söyledi. Artan boşanmalar, azalan evlilik ve doğum oranları, yalnızlaşma ve bireyselleşme gibi sorunların aile yapısını tehdit ettiğine dikkat çeken Yurdakul, “Küresel dinamiklerin de etkisiyle artan toplumsal sorunlar ve tehditlerle aile kurumu karşı karşıyadır. Dijitalleşen dünyada, hızlı toplumsal değişimler ailenin işlevini, yapısını ve değerlerini derinden etkiliyor.” diye konuştu.

“Aileyi Korumak, Toplumu Korumaktır”

Çalıştayın genel amacının, güçlü bir Türk aile yapısını muhafaza etmek ve geleceğe hazırlamak olduğunu belirten Yurdakul, aile kurumunun korunmasının ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacağını söyledi. Yurdakul, ailenin huzurunu ve refahını zedeleyen faktörlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, “Medyada sıkça yer bulan materyalist yaşam tarzının teşvik edilmesi gibi faktörler aileyi tehdit ediyor.” dedi.

Çalıştaya, MHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, milletvekilleri, MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu İl ve İlçe “KAÇEP” Başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: İrem Nur Kaya